fbpx

 

Les Methode

Les methode

Leer meer over de manier van werken en het doen en laten van deze rijschool
/<h2>Instructie%20kaart</h2>

Instructie kaart

Vorderingen

Wij geloven in gericht les geven. Hierdoor wordt er nooit een belangrijk onderwerp overgeslagen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de lessen open en inzichtelijk zijn. Door middel van het gebruik van de instructiekaart kunnen wij te allen tijde laten zien wat het niveau is van de leerling. Het laat zien welke onderwerpen er al behandeld zijn en nog aan bod gaan komen. Ook leuk voor jezelf; zo zie je precies hoever je bent en wat je nog moet doen om je rijbewijs te halen!

Doel van de les

Wat wil jij graag leren?

Vaak horen we dat leerlingen vooral niet doelloos rondjes willen rijden, wat  helaas nog wel vaak gebeurt. Als er iets is dat wij belangrijk vinden, dan is het hebben van een doel er één van. Daarom bespreken wij dit samen voordat je start, dit kunnen nieuwe doelen zijn of verbeteringen van al geleerde onderwerpen. Het hebben van een doel zorgt ervoor dat jij straks met veel vertrouwen de weg op kan! 

Trapsgewijs de onderwerpen langs

Stap voor stap met vertrouwen richting je rijbewijs

Als er een onderdeel behandeld wordt tijdens je rijlessen, dan is het van belang dat jij dit onderwerp uiteindelijk ook beheerst. Als je een onderwerp nog niet beheerst, is dit niet erg. Echter er is dan nog geen ruimte om het volgende onderwerp op te starten. Door deze methode te hanteren bij al onze kandidaten weten wij zeker dat je per onderdeel dát leert wat je moet leren. Hierdoor kan je straks met vertrouwen zelfstandig de weg op en weet je dat je zowel beschikt over beheersing van het voertuig maar dat je ook het inzicht hebt om verkeerssituaties op een juiste manier in te schatten. 

Fouten maken mag

Van je fouten mag jij leren

Van fouten maken leer je, word je sterker en uiteindelijk doordat je sterker wordt geeft het zelfvertrouwen. Wanneer je bij ons gaat beginnen met rijlessen dan kunnen wij je nu alvast vertellen dat het onmogelijk is om foutloos te rijden. Dat hoeft ook niet! Belangrijk is dat je deze fouten herkent, er van leert en vooral doorzet. Bij ons leer je dat jij de gene bent die de fouten kan oplossen. Wij kunnen blijven helpen en ingrijpen maar jij bent de gene die uiteindelijk moet jij zelfstandig de weg op kunnen. Tijdens dit traject zul je fouten maken, wij bespreken dit met je en laten zien dat het anders kan. Vervolgens is het aan jou om dit toe te passen in de volgende lessen.