fbpx

 

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Wanneer je voor het eerst bij je rijinstructeur in de auto stapt, stap je een nieuwe wereld binnen. De wereld van professionele autolessen. Je wilt auto leren rijden omdat je je rijbewijs wilt halen. Misschien heb je de voorbereidingen al getroffen met 2todrive, of misschien stap je wel koud de auto in. Hoe dan ook: het is goed om direct een band te maken met je rijinstructeur. Deze gaat je namelijk begeleiden tijdens de reis naar het rijbewijs.

Daarom hebben we zeven vragen op een rijtje gezet die je gerust aan de rijinstructeur van Burggraaf Rijopleidingen kunt stellen, zonder blikken of blozen.

·         Waar is dit knopje voor?

Je zit voor het eerst in onze lesauto. Vraag vooral waar alles voor dient, want op die manier leer je het snelst. En het maakt het lessen ook een stuk veiliger.

·         Hoe hard mag ik hier eigenlijk rijden?

Geen zorgen, ook geen gekke vraag. In de auto zijn de regels net even iets anders dan op de fiets op lopend. Het is geen logische eerste vraag, maar het is ook niet zo dat dit nog niet voorgekomen is.

·         Waarom lessen we eigenlijk in deze auto?

We hebben bewust gekozen voor de lesautos die we aanbieden. De rijinstructeur vertelt je graag waarom we deze autos gebruiken.

·         Hoe gaat het met u vandaag?

Het klinkt misschien als een grapje, maar dat is het niet. Wederzijdse interesse en een persoonlijke band maakt het lessen een stuk leuker, waardoor je makkelijker en sneller leert tijdens het rijden met een rijinstructeur. Dus vraag gerust hoe het met je instructeur is.

·         Waar was dat knopje nou ook alweer voor?

Dankzij de zenuwen kun je makkelijk vergeten waar dat knopje van vraag één nou ook alweer voor was. Vraag het gerust nog eens, want daar is de instructeur voor.

·         Zijn er speciale dingen waar ik op moet letten vandaag?

Extreme weersomstandigheden komen niet standaard voor in Nederland, maar donker, mistig of glad zijn wél dingen waar je rekening mee moet houden. Stel je gerust proactief op en vraag, zodat je weet waar je op moet letten.

·         Hoe zinnig is een rijbewijs met de ADAS en autonome autos van de toekomst?

Kijk, dat is een vraag waar je een compleet rij-uur mee kunt vullen. De kans is groot dat onze instructeur je van alles kan vertellen over innovatiefste systemen op de markt, maar dat het nut van het rijbewijs nog steeds groot is aangenaam die autonome auto nog even op zich laat wachten en niet gereden mag worden door mensen zonder rijbewijs.

Met de juiste lesmethode haal je je rijbewijs echter makkelijk. Ben jij er al klaar voor en weet jij al welke vragen je voor onze rijinstructeur hebt?

2todrive: wat is het en hoe werkt het nou eigenlijk?

Wachten tot je achttiende voordat je eindelijk je rijbewijs kunt halen? Niet met 2toDrive! Dit nieuwe systeem is opgezet om ervoor te zorgen dat jongeren meer ervaring opdoen achter het stuur voordat zij daadwerkelijk alleen de weg opgaan. Met 2toDrive mag je al met 16,5 beginnen aan de praktijklessen en wanneer je 17 bent kun je al je praktijkexamen doen. Heerlijk, want zo heb je lekker vroeg je rijbewijs alleen moet er wel een coach mee in de auto totdat je 18 bent. En dat heeft zo zijn voordelen.

Waarom is 2toDrive ingevoerd in Nederland?

Het aantal ongelukken waarbij jongeren betrokken waren, was simpelweg te hoog. Daarom heeft de overheid rondgekeken naar andere landen en het systeem aangepast. Jongeren die met hun 18de hun rijbewijs haalden en direct solo achter het stuur kropen, bleken namelijk veel te weinig ervaring te hebben. Kennis van de theorie en praktijk is leuk, maar zonder genoeg ervaring achter het stuur, ontstaan er veel ongelukken die wellicht voorkomen kunnen worden door wel te zorgen voor genoeg ervaring.

Bij Burggraaf Rijopleidingen zorgen we er altijd voor dat je méér dan alleen de praktijk en theorie krijgt. Door onze persoonlijke aanpak weten we zeker dat je meer informatie krijgt, waar je ook profijt van hebt wanneer je het rijbewijs wel gehaald hebt. Met of zonder coach naast je tijdens het rijden.

En als je het rijbewijs haalt op je 17de?

Wanneer je op je 17de je rijbewijs haalt, dan mag je autorijden. Maar dat mag niet zonder begeleiding. Er moet een goedgekeurde coach op de bijrijdersstoel zitten tijdens het rijden. Deze coach moet ouder zijn dan 27, mag niet gedronken hebben en geen drugs gebruikt hebben uiteraard. De coach is echter geen instructeur. Er zijn geen extra pedalen in de auto aanwezig, wat concreet betekent dat de coach niet in kan grijpen wanneer je een verkeerde beslissing neemt.

De coach kan je echter wel vertellen wat je moet doen, waar je op moet letten en hij of zij kan antwoord geven op vragen in vreemde verkeerssituaties. 2toDrive is overigens al effectief en heeft goede resultaten laten zien. Het aantal ongelukken met mensen onder de 20 is lager in de groep die deelgenomen heeft aan 2toDrive.

Aan de slag met jouw rijbewijs?

Wil jij aan de slag met je rijbewijs en ben je ouder dan 16,5? Dan is het belangrijk dat je een verkeerschool kiest waarbij persoonlijke aandacht vooropstaat. Op die manier heb je de grootste kans van slagen én neem je veel kennis mee die je kunt gebruiken wanneer je het rijbewijs eenmaal hebt. Zorg je hierna ook nog voor een goede coach, dan heb je helemaal de best mogelijke start dankzij 2toDrive.

Juiste rijschool

Op zoek naar de juiste rijschool? Deze 5 tips helpen je!

Wil je beginnen met rijlessen en ben je van plan om je examen zo snel mogelijk te halen? Dan is het handig om zeker te weten dat je de juiste rijschool kiest. Met het enorme aanbod is dat lang niet zo makkelijk als je denkt. Daarom geven we je 5 tips om de juiste rijschool te vinden.

1. Kijk naar de pakketten (en losse lessen!)

Veel rijscholen werken met pakketten. Allemaal leuk en aardig, maar dan moeten de juiste pakketten er wel bij zitten. Ben je minimaal gebonden aan 30 lessen en is er geen overleg mogelijk omdat je altijd de instapprijs betaalt? Dan is dat zeker niet de juiste rijschool. Liever een erg breed en dynamisch aanbod dan ijzeren wetten, want iedereen is anders.

2. Welke auto’s wordt mee gereden?

De kosten voor een rijschool zijn hoog. Maar dat betekent niet dat er in oudere autos gereden kan worden. De juiste rijschool heeft altijd beschikking over lesautos die maximaal drie jaar oud zijn, zoals de Volkswagen Polo uit 2018. Met een nieuwere auto kun je niet alleen comfortabeler lessen, je bent ook direct goed voorbereid op de nieuwste systemen en mogelijkheden die er zijn.

3. In de buurt of niet?

Een rijschool die bij je in de buurt zit, lijkt een logische keuze. Maar wanneer een rijinstructeur de route zo kan plannen dat je altijd thuis opgehaald en afgezet wordt, kun je gerust een rijschool zoeken die iets uit de regio ligt. Zeker wanneer daar betere prijzen te vinden zijn, of een beter aanbod.

4. Informatie is de sleutel tot succes bij de juiste rijschool

Een kijkje op de website laat vaak direct zien hoe serieus de rijschool is. Staat er veel informatie online, zoals over hoe je in één keer slaagt, dan weet je dat de rijschool je graag wil helpen. Dat is een stuk prettiger dan wanneer er alleen maar staat dat je vooral contact op moet nemen of direct een les kunt boeken.

5. Welke lesmethode wordt gebruikt?

De juiste rijschool laat je niet zomaar rondjes rijden. Er wordt een lesmethode opgesteld. Wordt de lesmethode aangepast aan jouw kennis, ervaring en wensen? Dan is de kans aanzienlijk groter dat je sneller slaagt en dat je een veel prettigere ervaring hebt tijdens de rijlessen. De lesmethode is namelijk wél belangrijk, maar moet zeker geen ijzeren wet zijn waar alles naar moet buigen. Uiteindelijk gaat het namelijk wel om jouw rijbewijs!

Ben jij nog steeds op zoek naar de juiste rijschool? Neem dan eens contact met ons op en bel naar 06 14 35 48 74.

Eerste rijles

4 tips om je voor te bereiden op je eerste rijles!

Heb je je eerste rijles binnenkort? Dan heb je iets spannends om naar uit te kijken. Het begin van een aantal rijlessen om vervolgens aan de slag te gaan met de spanning van het examen. Maar voordat je te hard van stapel loopt: eerst moet je nog door die eerste rijles heen komen. En dat is vaak toch een beetje lastig, omdat de spanningen vaak de overhand nemen.

Daarom hebben we 4 tips voor je waarmee je je perfect voor kunt bereiden op die eerste rijles die het begin van de reis is!

Tip 1: eet genoeg, drink met mate

Met honger kun je niet presteren. En hoewel de spanning er ongetwijfeld voor zorgt dat je eetlust onder peil is, is het belangrijk om goed te eten. Doe dit minstens anderhalf uur voor de eerste rijles zodat je niet in een voedselcoma hangt tijdens de les zelf.

Drinken is ook belangrijk, maar hier is het vooral van belang dat je niet te veel drinkt. Spanningen werken op je blaas en wanneer je echt te veel water gedronken hebt, rijd je straks van tankstation naar tankstation om de wcs te zoeken.

Tip 2: Doe iets waarmee je ontspant voordat je de auto instapt

Een spannend spel spelen of een rondje hardlopen is een goede manier om je gedachten even te verzetten. Maar het zorgt er ook voor dat je adrenalineniveau hoger is dan je eigenlijk wilt bij je eerste rijles. Doe daarom vooral even iets waarbij je ontspant. Even televisiekijken bijvoorbeeld of een boek lezen.

Tip 3: kies de juiste kleding

In de voorbereiding is de juiste kleding ook praktisch. Kies niet te strak zittende kleding, maar ook geen enorm baggy broek waardoor je de versnellingspook niet meer kunt vinden. Weet je niet zeker welke kleding praktisch is? Trek dan de kleding aan die je overweegt en ga in de auto van je vader of moeder zitten. Zit je lekker en heb je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt? Dan is de kleding perfect.

Tip 4: lees nog eens de theorie door voor je eerste rijles

Je wilt jezelf klaarstomen voor het rijexamen. De eerste keer een rijles nemen is een grote stap. Zorg er daarom voor dat je de theorie goed kent en toe kunt passen tijdens het rijden. Echt studeren voor het examen doe je door de theorie en de praktijk aan elkaar te koppelen!

Je eerste rijles nog niet geboekt?

Nu weet je precies hoe jij je perfect voor kunt bereiden. Heb je de eerste keer rijles nog niet geboekt? Doe dat dan direct even bij Burggraaf Rijopleidingen!